Просвітницький захід для учнів ГПЛ

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Юлія Черватюк та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області Людмила Проценко провели просвітницький захід для учнів Черкаського гуманітарно-правового ліцею.

Під час заходу діти дізнались про історію підготовки та підписання Загальної декларації прав людини, ухваленій на третій сесії Генеральної Асамблеї ООН 10 грудня 1948 року, про невід’ємні права людини, які мають усі без винятку громадяни, а також історичний вплив цього важливого документа на життя багатьох країн.

На підтвердження змісту Декларації, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особистих відмінностей, від різниці в політичних системах їхніх країн, та в незалежності від віку людини, діти також переглянули мультфільм про розвиток громадського активізму: «Ти і активізм».

Завдяки участі в заході школярі дізнались про життєві історії своїх активних однолітків, таких як Юсра Мардіні, Софі Круз, Малала Юсафзай та інших дітей, які своїм прикладом продемонстрували те, що не бути байдужими, брати активну участь в житті країни, займатись громадським активізмом чи волонтерством можливо навіть якщо тобі ще не виповнилось 18 років.

Джерело: 

https://old.ombudsman.gov.ua/ua/pr/na-cherkashhin%D1%96-provedeno-prosv%D1%96tniczkij-zax%D1%96d-dlya-uchn%D1%96v-guman%D1%96tarno-pravovogo-l%D1%96czeyu/

Поширити: