Що корисно їсти взимку?

Взимку зазвичай хочеться їсти більш поживну їжу. Це пов’язано з тим, що наш організм прагне «зігрітися». Але це не привід зменшувати кількість овочів на тарілці! Згадаймо, які овочі притаманні нашій місцевості взимку. Насамперед це морква, буряк, біле коріння (петрушка, пастернак, селера), цибуля, часник, хрін, зимові сорти редису та редьки, більшість видів капусти, квасоля. Сучасний розвиток технологій та логістичні можливості дозволяють нам цілий рік бачити в супермаркетах практично незмінний асортимент овочів і фруктів. Але варто пам’ятати, що овочі та фрукти, привезені з далеких країн, як правило, збирають недозрілими, покривають захисним синтетичним воском та іншими хімічними речовинами. Тож найкращим вибором будуть місцеві сезонні продукти.
Поширити: